جستجو کردن

تنظیمات کاربردی در دستگاه های حضور و غیاب نانوتایم

فهرست مطالب

تنظیمات مربوط به تاریخ و ساعت در دستگاه های ساعت زنی

با توجه به اینکه هدف اصلی استفاده از دستگاه حضور غیاب ثبت و مدیریت تردد پرسنل است، بنابراین تنظیمات  ساعت و تاریخ در این دستگاه از اهمیت بسزایی برخوردار است. گاهیاوقات به دلایل مختلف ممکن است تنظیمات ساعت و تاریخ دستگاه به دلایل مختلف از جمله تغییر ساعت رسمی، مشکلات باتری و.. دچار اشکال شود. توصیه می شود به منظور جلوگیری از اشکال در ثبت ترددها، هر چند وقت یکبار ساعت و تاریخ دستگاه چک شود.در ادامه قصد داریم مهترین تنظیمات دستگاه حضور و غیاب را بررسی کنیم.

چگونه ساعت و تاریخ دستگاه خود را تنظیم کنیم؟

  • قابلیت daylight saving:

در صورتی که دستگاه شما از این قابلیت پشتیبانی کند، هر گونه تغییرات در زمان و تاریخ دستگاه به صورت خودکار تنظیم خواهد شد.

  • روش دستی:

به این منظور از منو دستگاه گزینهsetting وارد بخش date and time شده و به راحتی ساعت و تاریخ دستگاه خود را تنظیم کنید.

  • روش نرم افزاری:

در این حالت از طریق نرم افزار حضور و غیاب نصب شده بر روی سیستم امکان تنظیم تاریخ و ساعت دستگاه را خواهید داشت. به این منظور در نرم افزار حضور غیاب نانوتایم از منو اصلی با ورود به بخش دستگاه و انتخاب تنظیم زمان امکان تغییر زمان و تاریخ را خواهید داشت.

تنظیم ساعت و تاریخ در نرم افزار حضور و غیاب

 

  • تنظیم ساعت و تاریخ مطابق با سرور:

در صورتی که دستگاه ساعت زنی شما در یک شبکه کامپیوتری قرار دارد، با تنظیم  تاریخ و زمان سرور به طور خودکار ساعت و زمان دستگاه نیز تنظیم می‌شود.

مهمترین دلایل تغییر زمان و تاریخ دستگاه حضور و غیاب چیست؟

  • تغییر ساعت رسمی کشور

هرسال ساعت 24 روز اول فرودین ساعت رسمی کشور، یک ساعت به جلو کشیده شده و در روز 31 شهریور یک ساعت به عقب بر می‌گردد. قابلیت daylight saving  در دستگاه حضور و غیاب به صورت خودکار  تغییرات زمانی را اعمال می‌کند.  در صورتی که دستگاه کنترل          تردد مجهز به قابلیت daylight saving   نبوده این تغییرات باید به صورت دستی در دستگاه اعمال شود. دستگاه حضور و غیاب نانوتایم مدل mb201 gold و  xf100بدون نیاز به تنظیمات دستی قابلیت تنظیم ساعت مطابق با تغییر ساعات رسمی کشور را دارد.

  • خرابی باتری یا RTC 

در مواردی مشکل تنظیمات ساعت و تاریخ دستگاه مربوط به باتری داخلی یا تراشه RTC  تعبیه شده بر روی برد دستگاه است. در این صورت پیشنهاد می‌شود مشکل را با کارشناسان پشتیبانی نانوتایم در میان گذاشته تا دستگاه مورد تست و بازبینی قرار گیرد.

  • تغییر تنظیمات دستگاه به سرور:

در صورتی که دستگاه کنترل تردد در شبکه بوده، به طور مکرر تاریخ و ساعت دستگاه با سرور چک و تنظیم می‌شود. حال در صورتی که مشکلی در تنظیمات سرور بوجود آمده و تاریخ و زمان سرور دچار مشکل شود، تنظیمات دستگاه حضور و غیاب موجود در شبکه نیز دستخوش تغییر می شود. ذکر این نکته الزامی است، مادامی که دستگاه در شبکه قرار دارد حتی با تنظیم دستی ساعت و تاریخ دستگاه، مجددا تنظیمات سرور بر روی دستگاه اعمال شده و نیاز به تغییر تنظیمات سرور است.

تنظیمات مربوط به شبکه کردن دستگاه‌های حضور و غیاب

در صورت استفاده از چندین دستگاه حضور و غیاب در یک سازمان، به منظور یکپارچه سازی اطلاعات مربوط به تردد‌ها نیاز به شبکه کردن دستگاه ها است. تنظیمات مربوط به شبکه دستگاه‌های حضور و غیاب به دو روش بیسیم (wifi)، سیمی(کابل شبکه) انجام می‌شود.

نحوه تعریف دستگاه حضور و غیاب در شبکه

پارامترهایی حائز اهمیت برای ایجاد ارتباط شبکه عبارتند از، IpAddress، Gatewaye ، Subnet Mask که به طور پیش فرض در دستگاه حضور غیاب تنظیم شده است. درصورتی که قصد ارتباط از طریق کابل شبکه یا وای فای با سایر دستگاه‌ها داشته، رنج آی پی دستگاه‌ها باید یکسان باشد. همچنین نیاز به عملیات تعریف دستگاه از طریق نرم افزار حضور و غیابنصب شده بر روی دستگاه است. به منظور تعریف دستگاه در افزار حضور و غیاب نانوتایم از منو دستگاه زیر بخش تعریف دستگاه اقدام کنید.

تنظیمات مربوط به تعریف کاربران در دستگاه حضور و غیاب

اولین گام برای استفاده از دستگاه کنترل تردد بعد از نصب، معرفی اولیه پرسنل در دستگاه است. به این ترتیب یک شماره پرسنلی به هر شخص اختصاص داده شده و کارت یا ویژگی بیومتریک( اثر انگشت، چهره، عنبیه و…) تعریف شده هر شخص به شماره کاربری آن شخص نسبت داده می‌شود. به این ترتیب در حین ثبت تردد پرسنل، اثر انگشت یا چهره فرد با نمونه ثبت شده در حین تعریف کاربر در دستگاه مقایسه شده و اطلاعات تردد آنها ثبت خواهد شد. مطالعه مقاله آموزش تعریف چهره در دستگاه حضور و غیاب به شما پیشنهاد می‌شود.

مراحل تعریف کاربر در نرم افزار حضور و غیاب

 

یکی دیگر از تنظیمات دستگاه، تعیین سطح دسترسی به دستگاه است.  شما این امکان تعیین سطح دسترسی مدیر برای برخی از پرسنل را داشته و به این منظور کافیست هنگام تعریف کاربر، نوع کاربر را ادمین (مدیر) انتخاب کنید  و بقیه موارد را دنبال کنید. در حالت دسترسی ادمین کابر امکان دسترسی به منوها وایجاد تغییرات در آنها را خواهد داشت.

تنظیمات مربوط به تعریف شیفت کاری در دستگاه ساعت زنی

مهمترین نکته در تنظیم دستگاه های حضور وغیاب، تعریف شیفت های کاری است که کارمندان موظف به خدمت رسانی در آن بازه زمانی هستند. مطابق با قوانین اداره کار برای افراد روزکار زمان قابل تعریف در دستگاه از ساعت 6 صبح الی 22 شب است. با توجه قوانین کار، 8 ساعت کار روزانه با احتساب یک روز تعطیل را می توان به صورت شیفت هایی از ساعت 8 الی 16 تنظیم نمود. در بسیاری از سازمان ها نیاز به تعیین چندین شیفت کاری است که این امکان در نرم افزار حضور و غیاب نسخه پایه 3 شیفت و نسخه سازمانی تا 10 شیفت است.

مطالعه مقاله آموزش تعریف شیفت و نوبت کاری در نرم افزار حضور و غیاب نانوتایم به شما پیشنهاد می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *