جستجو کردن

راهنمای تمیز کردن و نگهداری دستگاه حضور و غیاب

فهرست مطالب

مهمترین موارد موثر در افزایش طول عمر دستگاه حضور و غیاب چیست؟شرایط نگهداری و محل نصب، از مهم‌ترین فاکتورهای افزایش طول عمر دستگاه حضور و غیاب بشمار می‌رود. رعایت دقیق دستور‌العمل‌های ارائه شده در این مطلب برای افزایش طول عمر دستگاه الزامی است.

انتخاب محل نصب مناسب به طور مستقیم در طول عمر و عملکرد بهینه دستگاه موثر است. نیاز به محیط دارای سقف، دور از هرگونه آلودگی محیطی (گرد و خاک، چربی و…) و تابش مستقیم نور خورشید یا هر نور شدیدی دیگری از جمله نیاز‌های اولیه نصب است. در صورت الزام به استفاده در محیط باز، بهتر است از دستگاه‌های دارای استاندارد out door استفاده شود، هرچند بهتر است این مدل‌ها نیز در محیط مسقف یا در داخل باکس‌های مخصوص نصب شده تا در اثر عوامل محیطی از جمله نور خوشید و باران محافظت شوند.

نصب دستگاه حضور و غیاب در ارتفاع کافی و نزدیک به منبع برق مناسب  نه تنها استفاده از آن را راحتر کرده و مانع از کابل کشی اضافه شده بلکه مانع از صدمات احتمالی خواهد شد. با توجه به نوسانات برق، به منظور جلوگیری از وارد شدن شوک الکتریکی و آسیب دیدن برد دستگاه،  استفاده از محافظ برق الزامی است. به منظور جلوگیری از اختلال در عملکرد، از نصب در محیط‌هایی با میدان مغناطیسی اجتناب کنید. لزوم نصب و راه‌اندازی دستگاه حضور و غیاب توسط کارشناس نصب ضروری است و از نصب خودسرانه دستگاه خود‌داری کنید. به توصیه‌های کارشناس نصب در رابطه شرایط نگهداری دستگاه به دقت عمل کنید.

بایدها و نباید‌های تمیز کردن دستگاه حضور و غیاب:

  1. استفاده از دستمال میکرو فایبر یا دستمال‌های حوله‌ای نرم و بدون پرز
  2. استفاده از مواد پاک کننده استاندارد و عدم اسپری مستقیم مواد بر روی دستگاه
  3. هرگز دستمال خیس(حتی با مواد پاک کننده استاندارد) استفاده نکنید
  4. تمیز کردن قسمت‌های داخلی دستگاه، باید توسط کارشناس سخت افزار انجام شود
  5. عدم اسپری مستقیم مواد ضدعفونی کننده بر روی دستگاه
  6. عدم استفاده از ابزارهای زبر و خشن همچون برس یا پد‌های پاک کننده

 

مطالعه مقاله راهنمای انتخاب بهترین محل برای نصب دستگاه حضور و غیاب را پیشنهاد می‌کنیم.استفاده از دستمال میکرو فایبر

دستمال‌ حوله‌ای نرم و بدون پرز

استفاده از پاک کننده استاندارد

 اسپری مواد بر روی دستمال

دستمال باید مرطوب شود

عدم استفاده از دستمال خیس

نظافت قسمت‌های داخلی توسط کارشناس دستگاه

موارد غیر مجاز برای تمیز کردن دستگاه:

هرگز مواد را به طور مستقیم

روی دستگاه اسپری نکنید

عدم استفاده از ابزارهای ساینده

از جمله برس و اسکاچ و…

عدم خیس کردن دستگاه با مواد ضدعفونی کننده و شوینده

دستگاه‌های کنترل تردد، یکی از تجهیزات مهم هر سازمان که هر روزه کارمندان با آن سر و کار دارند. بنابراین رعایت شیوه‌نامه و پروتکل‌های بهداشتی به منظور حفظ سلامت کارمندان از اهمیت بسزایی برخوردار است. در دوران پاندمی کرونا، به منظور جلوگیری از شیوع ویروس و حفظ سلامت پرسنل رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی برای استفاده و تمیز کردن دستگاه حضور و غیاب امری ضروری است.

به این منظور نیاز به استفاده از مواد ضدعفونی کننده مناسب به همراه دستمال نرم از جمله میکروفایبر است. اما در روزهای اول شاهد مراجعه‌های زیاد به واحد پشتیبانی و اعلام خرابی دستگاه بودیم که دلیل اصلی آن عدم استفاده از مواد مناسب و یا اسپری مستقیم مواد ضد عفونی کننده بر روی دستگاه بودیم. در برخی موارد شاهد استفاده از مواد ضدعفونی کننده بر پایه کلر از جمله مواد سفید کننده بودیم که منجر به آسیب دیدن تجهیزات داخلی دستگاه شده بود.

اما استفاده از مواد ضدعفونی کننده مجاز تنها کافی نیست، توجه کنید که مواد مستقیما بر روی دستگاه اسپری نشده و باید بر روی دستمال پارچه‎‌ای به اندازه کافی و نه در حدی که دستمال خیس شود اسپری شود. در حین تمیز کردن مراقب بوده تا دستگاه بیش از حد مرطوب نشود و سریعا رطوبت اضافی را با یک دستمال خشک پاک کنید.

در رابطه با دستگاه‌های ساعت‌زنی اثر انگشتی، توجه کنید که برای تمیز کردن سنسور اثر انگشت، از دستمال مناسب استفاده کنید تا منجر به خش دار شدن سطح شیشه‌ای دستگاه نشود. توجه کنید این سطح در اثر استفاده از مواد پاک کننده قوی دچار آسیب می‌شود. از فشار آوردن به دستگاه بخصوص سنسور اثر انگشت خود‌داری کنید. هرگونه فشار یا ضربه ممکن است به دستگاه آسیب وارد کند.

در طول پاندمی کرونا،به منظور کاهش ریسک انتقال ویروس شاهد جایگزینی دستگاه‌های اثر انگشتی با تشخیص چهره بودیم. هرچند که متخصصان این حوزه با ارائه دستگاه‌های مجهز به هوش مصنوعی، امکان تشخیص چهره حتی با ماسک را فراهم آوردند. از جمله دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره مدل XF100 که  امکان شناسایی چهره با ماسک در فاصله 0.3 متر تا 2 متر را دارد.

به منظور تمیز کردن قسمت‌های داخلی دستگاه، هرگز خودتان وارد عمل نشوید و حتما از کارشناسان آموزش دیده در این زمینه کمک بگیرید. زیرا کوچکترین اشتباهی منجر به آسیب دیدن بردهای داخلی دستگاه و عدم عملکرد صحیح آن می‌شود. موارد مجاز برای تمیز کردن دستگاه مطالعه مقاله «راهنمای ثبت اثر انگشت در دستگاه حضور و غیاب» به شما پیشنهاد می‌شود.چگونه سنسور اثر انگشت دستگاه حضور و غیاب را تمیز کنیم؟ سنسور اثر انگشت، یکی از مهمترین اجزء دستگاه حضور و غیاب محسوب شده که عملکرد مطلوب دستگاه در گرو تمیز بودن سطح سنسور از هرگونه آلودگی و خراش است. هرچند وجود گرد و غیاب احتمالی روی سنسور مانع از عملکرد دستگاه نشده، اما بازدهی بهتر و طول عمر دستگاه در گرو مراقبت از سنسور دستگاه است. در ادامه شما با بهترین روش برای تمیز کردن سنسور اثر انگشت آشنا خواهید شد.

 

How to clean a fingerprint sensor in 5 simple steps

مرحله 1: دستگاه را از منبع تغذیه جدا کنید.

مرحله 2: یک پارچه بدون پرز بهترین گزینه دستمال میکرو فایبر هستند (نه کاغذ یا دستمال کاغذی) را با (1-2 میلی لیتر) اتانول در غلظت 75٪ مرطوب کنید.

 مرحله 3: به آرامی دستمال آغشته به مواد پاک‌کننده مجاز بر روی سطح سنسور اثر انگشت بکشید.

 مرحله 4: مراحل قبلی را تکرار کنید تا حسگر اثر انگشت کاملا تمیز شود (مطمئن شوید که هیچ محلولی روی سطح حسگر باقی نماند)

مرحله 5: فرآیند تمیز کردن پس از خشک شدن حسگر اثر انگشت بیومتریک کامل شده و می‌توانید مجدد به منبع تغذیه وصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *