جستجو کردن
آخرین محصولات
BF500 C face and fingerprint recognition attendance device
دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره و اثر انگشتی مدل BF500 C
دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی با قابلیت اتصال به wifi
دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی مدل WL 112
XFace320 face and palm attendance device
دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره و کف دست مدل XFace320
دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره و اثر انگشتی نانوتایم با قابلیت اتصال به وای فای
دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره MB201 GOLD PLUS
دسته بندی محصولات

همه چیزهایی که در رابطه با فناوری اسکن کف دست باید بدانید

فهرست مطالب

امروزه شاهد استفاده گسترده از ویژگی‌های بیومتریک در سیستم‌های احراز هویت هستیم. الگوی رگ کف دست انسان به مانند الگوی اثر انگشت کاملا منحصر بفرد است و امروزه شاهد استفاده از فناوری اسکن کف دست به عنوان شکل جدیدی از شناسایی در دستگاه‌های احراز هویت بیومتریک  هستیم.

منظور از فناوری شناسایی کف دست چیست؟

اسکن کف دست (palm scanning) از الگوهای رگ موجود در کف دست افراد برای احراز هویت آن‌ها استفاده می کند. اسکنر کف دست تصویری از الگوهای رگ در دست ایجاد می کند و سپس آنها را با اطلاعات موجود در پایگاه داده مقایسه می کند. این تکنولوژی بر اساس ویژگی بیومتریک پیاده‌سازی شده است به مانند سایر روش‌های بیومتریک از جمله اثر انگشت، تشخیص چهره و تشخیص عنبیه از امنیت بالایی برخوردار است. امروزه شاهد استفاده گسترده از این تکنولوژی در صنعت تولید دستگاه حضور و غیاب و کنترل تردد هستیم.

منظور از اسکن کف دست چیست؟

دستگاه حضور و غیاب اسکن کف دست چگونه کار می کند؟

گلبول های قرمز در بدن حاوی پروتئین هموگلوبین هستند و مسئول انتقال اکسیژن در خون هستند. هموگلوبین نور مادون قرمزی را که اسکنر به کف دست می تابد جذب می کند. از آنجایی که رگ ها قادر به بازتاب نور نیستند، بنابراین یک الگوی تیره از رگ‌های کف دست تولید می شود. سیستم از این الگوها برای ساخت تصاویر یا اسکن استفاده می کند. به طور کلی فرآیند عملکرد دستگاه اسکن کف دست شامل سه مرحله زیر است:

مرحله 1: تشخیص کف دست

با قرار گرفتن در مقابل دوربین دستگاه، اولین مرحله فرآیند تشخیص عضو قرار گرفته در مقابل دوربین دستگاه است. در صورتی که دستگاه تشخیص دهد عضو قرار گرفته در مقابل اسکنر کف دست نیست فرآیند تشخیص بیشتر متوقف می‌شود. در غیر اینصورت مرحله بعدی پردازش شروع می شود.

مرحله 2: تشخیص الگوی کف دست

پس از فرآیند تشخیص کف دست، دوربین مادون قرمز فعال می شود و پردازش تشخیص الگوی و ورید‌های کف دست را به طور همزمان انجام می‌شود. دوربین نقاط اصلی الگوی کف دست را تشخیص می دهد و با اطلاعات پایگاه داده مقایسه می کند.

مرحله 3: تشخیص رگ کف دست

در همین حال، دوربین مادون قرمز از نور مادون قرمز برای مشاهده ورید کف دست استفاده می کند، که مانند الگوی کف دست توسط چشم انسان قابل دیدن نیست. سپس الگوی خاص ورید کف دست را شناسایی کرده و با اطلاعات پایگاه داده برای در دسترس بودن آن بررسی می کند.

نحوه ی ثبت الگو در دستگاه حضور و غیاب اسکن کف دست

برای استفاده از دستگاه حضور و غیاب تشخیص کف دست، ثبت صحیح الگو از اهمیت بالایی برخوردار است. که برای اسکن کف دست مراحل زیر را دنبال می کنیم:

  1. قبل از هر چیزی از روشن بودن دستگاه حضور و غیاب تشیخص کف دست اطمینان حاصل کنید و از هر گونه آسیب به حسگر دستگاه جدا خودداری نمایید.
  2. دست خود را به آرامی و به طور طبیعی در محل تعبیه شده برای اسکن قرار دهید.
  3. در هنگام قرار دادن دست بر روی حسگر دستگاه اطمینان حاصل کنید که دست در محل مناسب خود قرار گرفته است و در تماس کاملا با حسگر قرار دارد. بعضی از دستگاه های حضور و غیاب راهنما برای قرار گیری کف دست در محل مناسب دارند. که گاها برای تشخیص صحیح لازم هست موقعیت دست جابجا شود.
  4. امکان دارد اسکن کامل کف دست زمان بر باشد. که این امر نیاز به صبر و حوصله برای اتمام خودکار عملیات تشخیص دارد.
  5. در نهایت الگوی کف دست شما در پایگاه داده ذخیره شده و از این به بعد شما میتواند به راحتی احراز هویت خود را انجام دهید وورود و خروج خود را ثبت نمایید.

به طور کلی برای عملکرد بهتر دستگاه‌های حضور و غیاب بهتر است مراحل نصب و راه‌اندازی توسط کارشناس مربوطه یا بر اساس راهنمای ارائه شده توسط تولید کننده برای چگونگی نصب و راه‌اندازی دستگاه حضور و غیاب انجام شود.

دستگاه اسکن کف دست چگونه کار می کند؟

مزایای تکنولوژی اسکن کف دست

  • دقت بالا: اسکن کف دست براساس یه سری از الگوهای بدنی صورت می گیرد که سبب می شود دقت سیستم بالا رفته و میزان تقلب در آن به صفر نزدیک باشد.

  • سریع و آسان: اسکن کف دست سریع و راحت است. فقط چند ثانیه طول می کشد تا سیستم الگوی رگ را اسکن و تشخیص دهند. به همین دلیل دستگاه های تشخیص کف دست (Palm attendance device)  بهترین گزینه برای کنترل تردد در سازمان‌هایی با تعداد پرسنل بالا است. این روش نسبت مشکلات روش‌های احراز هویت کارت و رمز عبور مانند فراموشی رمز عبور یا گم شدن کارت تردد را به همراه ندارد. روش احراز هویت اسکن کف دست به دلیل عدم نیاز به تماس فیزیکی با سطح دستگاه از لحاظ بهداشتی بسیار امن است. این روش در مراکز پزشکی و درمانی که انتقال عوامل بیماری زا زیاد است کارایی بالایی دارد.

  • امنیت بالا:  اسکن دست به نسبت سایر روش‌های بیومتریک مثل اثر انگشت و تشخیص چهره از امنیت بالاتری برخوردار است. الگوی رگ کف دست هر انسان منحصر به فرد است و قابل تکرار یا جعل نیست. در واقع الگوهای ورید در داخل بدن انسان قرار دارد و دسترسی به آن عملا غیر ممکن است. همچنین الگوی ورید در طول زندگی افراد ثابت است و حتی افزایش سن تاثیری بر روی آن ندارد. یکی از مزایای الگوی رگ‌های کف دست نسبت به عنبیه و اثر انگشت، بزرگتر بودن سطح مورد بررسی که طبیعتا داده های بیشتری برای افزایش دقت شناسایی دارد.

  • حفاظت از حریم خصوصی:  الگوهای ورید کف دست را نمی توان از راه دور اسکن کرد. کف دست باید جلوی سنسور و حداکثر در فاصله بیست سانتی ار دستگاه قرار گیرد. هرچند امروزه بسیاری از دستگاه‌های حضور و غیاب اسکن کف دست به دلیل بهرمندی از فناوری ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی، قابلیت احراز هویت چندین الگوی به طور همزمان است.

  • همه کاره:  اسکن کف دست را نه تنها برای سیستم‌های احراز هویت بلکه برای سیستم پرداخت، بررسی سوابق سلامت و … می‌توان مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردهای تکنولوژی شناسایی کف دست

از مهم ترین کاربرد های دستگاه های حضور و غیاب کف دست می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • احراز هویت و شناسایی افراد: احراز هویت مبتنی بر کف دست علاوه بر امنیت از دقت بالاتری نسبت به اثر انگشت و چهره برخوداراست. امروزه شاهد استقبال بیشتری از این روش احراز هویت به نست سایر روش‌ها هستیم.
  • مدیریت حضور وغیاب کارکنان: فناوری تشخیص عروق خونی کف دست را می توان در دستگاه های کنترل نظارت بر ورود و خروج کارکنان به کاربرد. و در حال حاضر استفاده از دستگاه های حضور و غیاب بیومتریک تشخیص کف دست درحال رشد است.
  • مجوز های دسترسی: استفاده از اسکن رگ های خونی کف دست برای اعمال مجوز ها به مناطق امن کاربرد دارد. از این رو استفاده از فناوری بیومتریک قابل اطمینان تر از استفاده از رمز عبور است. به همین علت این فناوری جای خود را در دستگاه های کنترل تردد باز کرده است.
  • مراقبت های بهداشتی: در بسیاری از کشور های از جمله چین برای پیگیری بیماران و پرونده بهداشتی از اسکن کف دست آنها استفاده می کنند که همین امر سبب شده است تعداد مراجعات بیماران به سادگی کنترل شود.
  • بانکداری و تراکنش های مالی: در بسیاری از تراکنش های مالی که به صورت آنلاین یا آفلاین صورت می گیرد استفاده از سکن کف دست حکم امضای دیجیتال را دارد که استفاده از انواع مجوز های دستی را منسوخ نموده است.
  • خرید در فروشگاه های بزرگ: در بسیاری از کشورهای پیشرفت برای خرید از اسکن کف دست استفاده می شود به گونه ای که مشتری هنگام ورود به فروشگاه کف دست خود را در دستگاه مربوطه اسکن نموده و وارد فروشگاه می شود. و در طی انجام خرید از فروشگاه، کلیه اقلام برداشته شده توسط دوربین های مدار بسته اسکن شده و در نهایت هنگام خروج از فروشگاه افراد می توانند با استفاده از اسکن کف دست که در درگاه بانکی ثبت شده است مبلغ را پرداخت نماید.

نحوه ی کار ستگاه های حضور و غیاب تشخیص کف دست

دستگاه حضور و غیاب شناسایی کف دست برای چه مشاغلی مناسب هستند؟

دستگاه‌های حضور و غیاب با تشخیص کف دست در اصل برای هر سازمان یا موسسه‌ای که نیاز به ثبت و رصد حضور و غیاب کارکنان دارد، مناسب هستند. این دستگاه‌ها می‌توانند در مشاغل و صنایع گوناگون مورد استفاده قرار بگیرند. به عنوان مثال:

شرکت‌ها و دفاتر: دستگاه‌های حضور و غیاب با تشخیص کف دست می‌توانند در شرکت‌ها، دفاتر و سازمان‌های بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار بگیرند. این ابزارها به صورت دقیق و قابل اعتماد حضور و غیاب کارکنان را رصد کرده و اطلاعات لازم برای محاسبه حقوق و مزایا را فراهم می‌کنند.

صنعت ساختمانی و ساخت و ساز: در صنعت ساختمانی و ساخت و ساز که معمولاً شامل تعداد زیادی کارگر و پیمانکار است، دستگاه‌های حضور و غیاب با تشخیص کف دست می‌توانند به صورت موثری به مدیریت حضور و غیاب کارکنان کمک کنند. این ابزارها می‌توانند در تعیین میزان ساعت کاری، محاسبه حقوق و پرداخت به موقع به کارگران و نظارت بر امنیت ورود و خروج در محل کار مفید باشند. و همچنین دغدغه های فراموش کارت و رمز عبور هم در این نوع دستگاه ها برطرف شده است.

صنعت خدماتی: در برخی صنایع خدماتی مانند هتل‌ها، رستوران‌ها، فروشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی، دستگاه‌های حضور و غیاب با تشخیص کف دست می‌توانند در مدیریت حضور و غیاب کارکنان و کنترل دسترسی مشتریان مورد استفاده قرار بگیرند.

موسسات آموزشی: در دانشگاه‌ها، مدارس و موسسات آموزشی، دستگاه‌های حضور و غیاب با تشخیص کف دست می‌توانند در ثبت حضور و غیاب دانشجویان و کارکنان کمک کنند و به مدیران اطلاعات لازم برای مدیریت منابع و برنامه‌ریزی را فراهم می‌کنند.

صنایع حساس به بهداشت و ایمنی: در برخی صنایع مانند بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و کارخانه‌های شیمیایی که به بهداشت و ایمنی بالا نیاز دارند، دستگاه‌های حضور و غیاب با تشخیص کف دست کاربردی است چرا که در برخی از مدل هایی این دستگاه بدون تماس دست می توان ثبت تردد زد و یا مجوزهای ورود و خروج را کسب نمود.

تکنولوژی شاناسایی کف دست یا شناسایی اثر انگشت 

تکنولوژی بیومتریک شناسایی با اثر انگشت یکی از محبوب ترین تکنولوژی ها بین سازمان ها هستند ولی اثر انگشت در طی زمان، افزایش سن، قرار گیری در برابر مواد شیمایی و… امکان تغییر دارد. ولی عروق خونی کف دست معمولا در طی زندگی فرد ثابت می ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *