جستجو کردن

امنیت سامانه حضور و غیاب ابری در مقابل حملات سایبری

فهرست مطالب

منظور از سیستم حضور و غیاب ابری (Cloud base) چیست؟

سامانه حضور و غیاب ابری در حقیقت یک سیستم کنترل تردد بدون نیاز به استقرار تجهیزات فیزیکی است که از بستر کلود برای ذخیره سازی اطلاعات مربوط به ورود و خروج کارکنان استفاده می کند. در این مقاله قصد داریم شما را با چگونگی پیاده‌سازی سیستم حضور و غیاب یارانش ابری، مزایا، معایب و امنیت آن در مقابل حملات سایبری بیشتر آشنا کنیم.

مهمترین ویژگی‌های سامانه حضور غیاب آنلاین چیست

نرم افزار حضور و غیاب

نرم افزارهای حضور و غیاب همانند سایر نرم افزارهای سازمانی در مسیر تکامل قرار گرفته است و قابلیت‌هایی جهت افزایش بهروه‌وری و متناسب با نیازهای سازمانی به آن اضافه می‌شود. نرم افزارهای حضور‌ غیاب با توجه به تکنولوژی زیر ساخت به سه دسته نرم افزار حضور و غیاب ویندوزی، تحت و ب و ابری تقسیم بندی می شوند.

نرم افزار حضور و غیاب ویندوزی: اپلیکیشن‌های کنترل تردد که بر روی سیستم عامل ویندوز نصب می‌شوند. این مدل از نرم افزار دارای دسترسی محلی بوده و امکان کنترل چندین دستگاه از طریق یک نرم افزار با کمک شبکه کردن سیستم‌ها فراهم می‌شود. این مدل نرم افزار همچنان در بسیاری از سازمان‌ها بخصوص کسب و کارهای کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

نرم افزار حضوروغیاب تحت وب: نقطه قوت این دسته از نرم افزار کنترل تردد نسبت به نسخه ویندوزی بهبود دسترسی پذیری است. در نسخه تحت وب نیاز به نصب برنامه بر روی تک تک سیستم ها نیست و با نصب نسخه اصلی  بر روی کامپیوتر سرور امکان دسترسی کاربران در هر مکان و زمان فراهم می‌شود.

نرم افزارحضور و غیاب ابری: جدیدترین تکنولوژی ارائه شده در حوزه مدیریت و کنترل تردد، اپلیکیشن حضور غیاب ابری (Cloud based) که با عنوان حضور و غیاب بدون دستگاه شناخته می‌شوند.  برای نصب و راه‌اندازی این سیستم نیاز به تجهیزات خاصی نیست و در واقع نیاز به تهیه اشتراک اپلیکیشن (SAAS) از سازمان ارائه دهنده است. این سیستم به دلیل استفاده از فضای اینترنت برای ثبت اطلاعات علاوه بر عدم محدودیت زمان و مکان در دسترسی به اطلاعات از امنیت بالایی برخوردار است.  

سیستم حضور غیاب ابری نانوتایم 360

با پر کردن فرم مقابل کاتالوگ محصول برای شما ارسال می‌شود

برترین ویژگی های نرم افزار حضور و غیاب از نظر کاربران

نرم افزار حضور و غیاب ابری  یک نسیستم با الگوریتم و پلتفرم متفاوت نیست بلکه بیشتر ساز و کار آن بر روی دیتابیس و نحوه ذخیره سازی اطلاعات است.  در واقع شرکت های ارائه دهنده سیستم، فضایی از یک سرور اختصاصی را در قبال پرداخت هزینه ماهانه و یا سالانه در اختیار سازمان های مصرف کننده قرار می‌دهند، تا کلیه امور مدیریت و کنترل تردد پرسنل از این طریق انجام شود. در واقع سیستم طراحی شده بر روی این سرور پیاده سازی شده و برای استفاده و بهره‌برداری از آن اتصال به اینترنت ضروری است. سیستم حضور غیاب کلود دارای مزایای بارزی نسبت به سایر نسخ نرم افزار حضور و غیاب دارند که عبارت است از:

دسترسی پذیری

با استفاده از اپلیکیشن حضور غیاب ابری، کاربران (مدیران و پرسنل) بدون محدودیت زمان و مکان و با استفاده از تبلت، گوشی هوشمند یا کامپیوتر امکان ثبت و دسترسی به اطلاعات را دارند.

ثبت تردد آنلاین

با توجه به بستر پیاده‌سازی سیستم حضور غیاب آنلاین، امکان دسترسی و ثبت اطلاعات تردد به صورت انلاین ودر زمان واقعی توسط پرسنل فراهم شده است. همچنین این ویژگی امکان مانیتورینگ بهینه تردد پرسنل توسط مدیران را فراهم می‌کند.

گزارش گیری و تحلیل پیشرفته

با توجه به عدم محدودیت دسترسی به اطلاعات نرم افزار کنترل تردد ابری، مدیران امکان گزارش‌گیری پیشرفته همراه با نمودارهای بصری از میزان کارکرد، تاخیر، تعجیل، تعداد پرسنل حاضر و غایب و …را دارند.

کاهش هزینه

یکی دیگر از دغدغه های مدیران سازمان کاهش هزینه ها است. سیستم حضور غیاب بدون دستگاه به دلیل استفاده از فضای ابری برای ذخیره اطلاعات و عدم نیاز به خرید دستگاه حضور و غیاب علاوه بر کاهش هزینه‌های نصب و راه‌اندازی با کاهش چشم‌گیر هزینه نگهداری مواجه هستیم.

امنیت

یکی از مهم ترین شاخصه ها در انتخاب یک اپلیکیشن کاربردی حفظ امنیت اطلاعات و حفظ حریم خصوصی مشترکان است. به راستی “امنیت اطلاعات در نرم افزار ابری بیشتر است یا لوکال؟” در پاسخ به این سوال باید گفت، سطح امنیت در نرم افزار های ابری به مراتب بالاتر از نسخه‌های ویندوزی است. چرا که اطلاعات حضور و غیاب کارکنان به صورت رمز نگاری شده و از طریق اتصال امن به سرورهای ابری منتقل می شوند. در حالی که در نرم افزار حضور غیاب ویندوزی، امکان هک سیستم کامپیوتری و به سرقت رفتن اطلاعات یا حتی آتش سوزی و از بین رفتن کلی اطلاعات بسیار زیاد است.

امنیت سایبری شاخصه کلیدی در نرم افزارهای حضور و غیاب ابری

امنیت سایبری به معنای محافظت از سیستم های متصل اینترنت اعم از سخت افزار، نرم افزار، داده ها و… در مقابل تهدیدات دیجیتالی است. اینگونه اقدامات توسط افراد و سازمان‌های متخصص برای تامین امنیت اطلاعات پایگاه داده انجام می‌شود.

از مهمترین تهدیدها برای پایگاه داده، حملات هکری است که به منظور حذف، باج گیری و….داده های و سیستم های محرمانه سازمان ها و افراد صورت می‌گیرد. از مهم ترین روش‌ها برای خنثی کردن حملات هکری و نفوذی بکارگیری رویکرد تدافعی در امنیت سایبری است. استفاده از این رویکرد نقطه قوت سیستم‌های حضور غیاب مبتنی بر یارانش ابری است.

انواع امنیت سایبری

در سال های اخیر با رشد بهره برداری از اینترنت و زیاد شدن هکرها، امنیت سایبری به بخش های مختلفی طبقه بندی شده است که برای حفاظت بیشتر، توجه به همه ی آنها به صورت اشتراکی خارج از لطف نیست.

  • امنیت برنامه
  • امنیت اطلاعات و داده ها
  • امنیت شبکه
  • امنیت عملیاتی
  • امنیت ابری
  • امنیت فیزیکی
  • آموزش کاربران نهایی

مزایای امنیت سایبری

 از مهم ترین مزایای امنیت سایبری در سیستم حضور و غیاب ابری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • حفاظت از داده ها و شبکه ها
  • جلوگیری از دسترسی افراد غیر مجاز
  • ایمن سازی کاربران نهایی
  • رعایت استانداردهای نظارتی
  • افزایش اعتماد و شهرت به شرکت در بین توسعه دهندگان، شرکا و ذینعان

انواع تهدیدات سایبری

همگام با تحول فناوری همواره انواع تهدیدات مختلفی و جدیدی در حوزه امنیت سایبری به وجود آمده است که از مهم ترین آنها در سال های اخیر به موارد زیر می توان اشاره نمود:

بدافزار(Malware): دسته ای از نرم افزارهای مضر هستند که می تواند به سلاحی خطرناک برای کاربر کامپیوتر تبدیل شوند. کرم ها، ویروس ها، جاسوس افزارها و… نمونه از این دسته هستند.

باج افزار(Ransomware): نوعی دیگر از بدافزارها که  به اصطلاح یک هکر یا مهاجم اطلاعات روی سیستم کاربر را رمز نگاری می کند و سپس برای رمز گشایی و انتشار فایل ها باج خواهی می کند.

مهندسی اجتماعی(Social Engineering): این نوع تهدید سایبری بر تعامل انسان با انسان متکی است که با فریب کاربران و دور زدن پروتکل های امنیتی به اطلاعات محرمانه دست می یابند.

فیشینگ(phishing): این نوع تهدید که زیر مجموعه مهندسی اجتماعی است که با ارسال ایمیل و پیامک در سطح گسترده، که به ظاهر از منشاء معتبر است قصد سرقت اطلاعات مهم و محرمانه را دارند.

امنیت اطلاعات در حضور و غیاب ابری در مقابل حملات سایبری

راه های جلوگیری از حملات سایبری

همانطور که پیش تر توضیح داده شد تهدیدات سایبری شامل حملات هکرها، نفوذ به سیستم اطلاعات، سرقت اطلاعات، بدافزارها(باج افزارها و ویروس ها) و… است که برای پیشگیری و به حداقل رساندن خسارات ناشی از این تهدیدات رعایت موارد زیر الزامی است:

پروتکل های امنیتی: پروتکل های امنیتی مانند HTTPS ارتباط امن و رمزنگاری شده هنگام استفاده از نرم افزارها و وب سایت های آنلاین را برای شما به ارمغان می آورد.

رمز نگاری:برای مخفی سازی اطلاعات حساس مانند رمز عبور و اطلاعات بانکی معمولا از الگوریتم های رمز نگاری استفاده می گردد تا اطلاعات را پنهان کنند.

به روزرسانی نرم افزارها: یکی دیگر از مهم ترین سپرهای امنیتی به روز بودن نرم افزارهای مورد استفاده آنلاین است چرا که در هر آپدیت خلاء های امنیتی برطرف گشته و از پروتکل های جدید بهره می برند. در استفاده از نرم افزارهای حضور و غیاب ابری کاربران دیگر دغدغه به روزرسانی را ندارد چرا که به صورت خودکار این عمل انجام می شود.

رمزهای عبور قوی: استفاده از رمز عبور قوی که متشکل از حروف کوچک و بزرگ، نماد، اعداد و… است ازجمله اقداماتی است که از سمت کاربران برای افزایش امنیت بیشتر صورت می گیرد.

آگاهی از تهدیدات: با آموزش های به موقع به کاربران نهایی نرم افزار و آگاه سازی آنها از بدافزارها، فیشینگ ها و…می توان از بروز بسیاری از مشکلات و خسارات جلوگیری کرد.

پشتیبان گیری منظم: از آنجا که اعمال امنیت صد در صدی برای هر نرم افزاری غیر ممکن است، ولی با استفاده از پشتیبان گیری منظم از داده ها می توان در صورت از دست رفتن اطلاعات مجدد آن را بازیابی کرد. خوشبختانه در نرم افزار حضوروغیاب رایانش ابری با تنظیمات مناسب عمل پشتیبان گیری به طور اتوماتیک در زمان های خاصی انجام می شود.

خلاصه

به طور کلی نرم افزارهای حضور و غیاب ابری از بسیاری جهات منجر به کاهش دغدغه های فکری مدیران بخصوص مدیران منابع انسانی شده است. همچنین این سیستم نسبت به نرم افزار لوکال از امنیت بیشتر برخوردار است که این امنیت در گرو رعایت یک‌سری پروتکل های سازمانی و سیستمی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *