جستجو کردن

تاریخچه پیدایش و استفاده از دستگاه حضور و غیاب

فهرست مطالب

تاریخچه دستگاه های حضور و غیاب

از اواخر قرن هجدهم با ظهور و شروع انقلاب صنعتی در اروپا و امریکا تغییرات بزرگی در سبک زندگی و کسب و کار مردم شده ایجاد شده است، به طوری که در این دوره زمانی اکثر مردم دارای کسب و کار شخصی نبوده و در کارخانه های بزرگ مشغول به کار بوده اند و این حجم عظیم از تردد، نیاز به نظارت، بررسی و تجزیه و تحلیل داشتند.

در ابتدای امر، نظارت و ثبت تردد پرسنل به صورت دستی صورت می گرفته است که با خطاهای زیادی مواجه بوده و منجر به عدم نظارت دقیق بر روی کارکرد پرسنل و کاهش بهروری اقتصادی مجموعه ها و در نهایت عدم رضایت پرسنل شده بود. به این ترتیب نیاز به استفاده از شیوه های نوین جهت نظارت و ثبت دقیق زمان تردد و ساعت های کاری که علاوه بر قابل اطمینان بودن از درصد خطای پایینی نیز برخوردار باشد، بیش از پیش اهمیت پیدا کرد.

در واقع مدیران این مجموعه های عظیم صنعتی به این نکته مهم واقف شده بودن که موفقیت شغلی و افزایش سود اقتصادی آنها در گرو نظارت و تجزیه و تحلیل دقیق عملکرد پرسنل است. به همین منظور دستگاه‌هایی برای کنترل تردد پرسنل طراحی شده و در ادارت و شرکت‌ها، کارمندان در هنگام ورود و خروج با مراجعه به این دستگاه و با استفاده از ابزارهای مختلف مانند کارت‌های هوشمند، اثرانگشت، اسکن چهره و… ورود و خروج خود را ثبت می‌نمایند.

 

تاریخچه پیدایش دستگاه حضور و غیاب

 

با توجه به نیاز گسترده به یک روش قابل اطمینان با درصد خطای پایین برای کنترل تردد پرسنل، اولین دستگاه ساعت زنی (به صورت دستگاه حضور و غیاب کلید و نوار) در سال 1888 توسط یک جواهر فروش نیویورکی طراحی و وارد بازار شد. به کمک این دستگاه، حضور وغیاب پرسنل بر روی یکسری نوار کاغذی که از قبل بروی آنها یک شماره یکتا برای هر فرد ثبت شده، با وارد کردن نوار در داخل دستگاه، ساعت بر روی آن ثبت می شده است.

دستگاه حضور و غیاب فوق یک ماشین ثبت زمان بود که از چرخ دنده های متعدد ی که توسط حرکت ساعت کنترل می شدند، تشکیل شده بود. این ماشین قادر به چاپ زمان دقیق تردد بر روی نوار کاغذی بود که از پیش شماره پرسنل در آن چاپ شده بود و هر کارمند با وارد کردن نوار اختصاصی خود به ماشین در حقیقیت ساعت کاری خود را ثبت می نمود.

اما در همین سال دستگاه حضور و غیاب دیگری توسط دکتر الکساندر طراحی و ارائه شد در این مدل اتوماسیون کنترل تردد، شماره پرسنلی مربوط به هر نفر بر روی یک شماره گیر بزرگ در نظر گرفته شده بود که به منظور ثبت ساعت، باید بازو اشاره گر را بر روی شماره خود برده و و به این ترتیب ساعت حضور وغیاب فرد بر روی کاغذ ثبت می شده. به این ترتیب می توان گفت در گذشته هیچ نشانی از نرم افزار حضور و غیاب نبوده و بیشتر کارها به صورت غیر اتوماتیک صورت می پذیرفته است.

 

اولین دستگاه حضور وغیاب

اولین دستگاه حضور و غیاب کارتی  در سال 1894 توسط دانیل ام کویر طراحی شد، این دستگاه متشکل از یک ساعت، یک چرخ مخصوص و کاغذ های مقوایی به شکل مستطیل به تعداد پرسنل بوده که با وارد کردن آن در دستگاه و فشردن دسته اهرمی، ساعت ورود و خروج پرسنل بر روی کارت ثبت شده، لازم بذکر می باشد که روزهای هفته در دو بخش صبح و بعد از ظهر بر روی کارت از قبل چاپ شده برای ثبت ورود و خروج چاپ شده بوده. این دستگاه دستگاه حضور و غیاب روچستر مشهور می باشد.

 

تاریخچه دستگاه حضور و غیاب

 

با توجه به افزایش تقاضا برای استفاده از دستگاه حضور و غیاب در سطح وسیع تر، در سال 1911 این دستگاه ها با استفاده از ماشین آلات شرکت IBM به تولید انبوه رسیده و به این ترتیب در سال 1920 شاهد جایگزینی دستگاه های کنترل تردد با دست نوشته های ساعات کاری در مجموعه های مختلف کاری بوده ایم. اهمیت توسعه و جایگزینی دستگاه های حضور و غیاب به جای کنترل دستی، منجر به توسعه وسیع این دستگاه ها و ثبت ساعات ورود و خروج به صورت اتوماتیک شده و این امر به گونه ای بود که توانسته بود وضعیت کاری پرسنل شامل کسری کار و اضافه کار را با رنگی متفاوت بر روی کارت ها ثبت کند و این شروعی برای ورود دستگاه هایی با توانایی های بیشتر و درصد خطای کمتر می باشد.

و اما در سال 1938 انقلابی در نحوه عملکرد دستگاههای حضور و غیاب صورت گرفته و ثبت ورود و خروج  پرسنل به صورت تمام اتوماتیک شده که در نهایت منجر به ساده و سریع تر شدن محاسبه ساعت کارکرد آنها با درصد خطای کمتر و دقت بیشتر شده بود.

انواع دستگاه های حضور و غیاب :

دستگاه حضور و غیاب کارتی

 

با توجه به اینکه همواره پیشرفت تکنولوژی در خدمت راحتی و آسایش بشری بوده، به تدریج و با افزایش تقاضا برای استفاده از دستگاه های حضور و غیاب، شاهد عرضه نسل جدید از دستگاه حضور و غیاب کارتی  بوده که برای ثبت و کنترل تردد  نیازی به استفاده از کارت های مقوایی با طول عمر پایین نبوده، در نسل جدید دستگاه های حضور و غیاب برای هر فرد یک کارت شناسایی مغناطیسی با شماره شناسایی منحصر بفرد در نظر گرفته می شود که این شماره به شیوه های مختلفی از جمله بارکد، مغناطیس،  یا مایفر بر روی کارت می تواند ثبت شود. به این ترتیب با  با نزدیک کردن کارت به دستگاه، ساعات ورود و خروج در حافظه سیستم ذخیره شده و در نهایت این اطلاعات توسط نرم افزار حضور و غیاب  پردازش می شوند.

اما این پیشرفت محدود به استفاده از کارت های مغناطیسی برای شناسایی افراد نشده و به تدریج شاهد عرضه دستگاه های تمام اتوماتیک حضور و غیاب بیومتریک  بوده که برای شناسایی از قابلیت اسکن کردن اثر انگشت، چهره، خطوط کف دست، عنبیه چشم و… استفاده می کنند. در ادامه به بررسی اجمالی دستگاه های حضور و غیاب بیومتریک خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

ویکی پدیا 

 

تاریخچه پیدایش دستگاه حضور و غیاب بیومتریک

منظور از دستگاه های حضور و غیاب بیومتریک ؟

شاید برای شما سوال باشد که منظور از قابلیت تشخیصی بیومتریک چیست؟ در اینجا به طور اجمالی برای شما توضیح می دهیم که منظور از بیومتریک، تشخیص و تائید هویت موجودات زنده با استفاده از ویژگی‌های اختصاصی ( مشخصات فیزیولوژیکی یا رفتاری) می باشد که در دستگاه های حضور و غیاب بیشتر از پارامترهای فیزیولوژیکی از جمله اثر انگشت، شناسایی از روی خطوط کف دست، شناسایی از طرق عنبیه چشم  و شناسایی از روی هندسه دست می باشد (مشخصات فیزیولوژیکی تمامی انسانها بایکدیگر متفاوت می باشد).

 

دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی :

یکی از رایج ترین و محبوب ترین انواع دستگاه های حضور و غیاب می باشد که برای تشخیص افراد از اثر انگشت استفاده می کنند، نحوه عملکرد دستگاه اثر انگشت  به این صورت می باشد که ابتدا کلیه پرسنل در دستگاه تعریف شده و نمونه هایی از اثر انگشت آنها گرفته می شود و در دستگاه ثبت می شود (به منظور آشنایی با این کار به مقاله با نحوه ثبت اثر انگشت در دستگاه حضور و غیاب  مراجعه نمائید) و در نهایت (در هنگام ورود و یا خروج)، فرد با قرار دادن انگشت خود بر روی سنسور، اثر انگشت وی با داده های موجود در دیتابیس دستگاه تطبیق داده شده وپس از شناسایی فرد تردد وی ثبت خواهد شد. برای دریافت راهنمای کار با دستگاه حضور و غیاب کلیک کنید.

 

بهترین دستگاه ساعت زنی بیومتریک

دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره :

یکی از جدید ترین مدل های دستگاه های حضور و غیاب بیومتریک، دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره می باشد، شیوه ثبت چهره می تواند بر پایه تشخیص چهره دو بعدی یا تشخیص چهره سه بعدی باشد که به دلایلی شیوه تشخیص چهره دو بعدی زیاد قابل اعتماد نمی باشد و ترجیح به استفاده از شیوه تشخیص چهره سه بعدی می باشد. نحوه عملکرد این دستگاه به این صورت می باشد که در حین تعریف پرسنل، چندین عکس از زوایای مختلف از پرسنل گرفته می شود و در دستگاه ثبت می شود ( برای آشنایی بیشتر با نحوه ثبت چهره در دستگاه حضور و غیاب  کلیک کنید) و در نهایت با قرار گرفتن چهره فرد در مقابل دستگاه، تصویر چهره وی با نمونه های موجود در دیتابیس دستگاه مقایسه می شود و در نهایت ثبت اطلاعات برای وی انجام می گیرد.

شرکت نانوتکنیک، به عنوان یکی از موفق ترین فعالان عرضه نرم افزار و سخت افزار سامانه های اتوماسیون تردد، از جمله دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی، کارتی، تشخیص چهره، گیت های کنترل تردد و غیره می باشد.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *